Підбиття підсумків роботи

Підбиття підсумків роботи

Якщо говорити про підсумки роботи за минулий 2021 рік, то хотілося б відзначити зниження перевалки вантажів в українських морських портах на 3,8% порівняно з роком 2020. Усього за 2021 рік в українських морпортах оброблено трохи більше 153 млн т вантажів. Зниження обсягів навантаження спостерігалося щодо експортних, транзитних та каботажних вантажів.

Разом із цим значне зростання оброблених вантажів відзначено у перевалці нафтопродуктів, будівельних матеріалів, а також зернових вантажів.

Показники по окремих портах

Якщо говорити про розподіл показників окремими портами України, то у п’яти з них обсяги перевалки перевищили рівень позаминулого року. Це такі порти, як п.Ізмаїл, п.Рені, п.Чорноморськ, п.Усть-Дунайськ та п.Ольвія.

Обсяги ще за трьома портами –Одеса, Миколаїв та Маріуполь – залишилися практично на тому ж рівні, спостерігалося лише незначне зниження показників у межах 1-3,5%.

Об’єм вантажних перевезень по р.Дніпро

Нагадаємо також, що у 2021 році майже на третину збільшився обсяг вантажоперевезень по Дніпру порівняно з показниками за 2020. Найбільше перевозилися, як і в морпортах, будівельні вантажі, зернові, а також металопродукція.

Скоротився обсяг перевезень нафтопродуктів. Але загалом кількість суднопроходів зросла на 36,8%. А до квітня 2022 року оголошено перерву у навігації на шлюзах Дніпра у зв’язку з проведенням ремонтних та профілактичних робіт.



Share via
Copy link
Powered by Social Snap